Sojenje čistilkam kranjskogorske igralnice se bo zavleklo

Zagovornike je danes med drugim zanimala ocena škode, ki naj bi jo čistilke povzročile igralnici.

Objavljeno
29. februar 2012 15.34
Špela Ankele, Kranj
Špela Ankele, Kranj

Kranj - V veliki obravnavni dvorani kranjskega sodišča se je danes nadaljevalo sojenje sedmim čistilkam z Jesenic in iz okolice, ki jim obtožnica očita krajo igralnih žetonov iz kranjskogorske igralnice Korona. Žetone, skupaj vredne 168.000 evrov, naj bi kradle v letih 2004 in 2005.

Sredi novembra 2005 so v avtomobilu prvoobtožene Mejreme Ličine našli plastično vrečko z igralnimi žetoni in zgodba, zaradi katere so se poleg že omenjene na zatožni klopi znašle še Zijada Buljubašić, Zerina Horozević, Zarfa Huseinbašić, Radmila Leper, Murisa Raković in Ramiza Stupar, se je začela razpletati.

Na eni prejšnjih obravnav je pričala blagajničarka, ki je dejala, da so čistilke redno menjavale žetone in v zameno zanje vsak dan dobile po 50 evrov.

Danes je pričal Mark Kavčič, direktor čistilnega servisa Laser Bled, kjer so bile v letih 2004 in 2005 zaposlene čistilke.

Obramba, ki je že na prejšnjih zaslišanjih iskala pomanjkljivosti v obveščanju o pravilih, veljavnih v kranjskogorski igralnici, in opozarjala na neupoštevanje zakona o varstvu osebnih podatkov, ga je podrobno zasliševala o tem, kako in kdaj so čistilke opozorili o videonadzoru v igralnici Korona.

Medtem ko je Mark Kavčič zatrdil, da so čistilke o videonadzoru v Koroni obvestili na oglasni deski, so se obtožene ob teh besedah muzale, obramba pa je pojasnila, da oglasne deske sploh ni bilo.

»Oglasna deska ni obstajala ne v prostorih čistilnega servisa ne v igralnici. Prvič sem jo videla, ko nam je gospod odvetnik pokazal sliko. Nikakršne pošte nismo dobili na dom, nikoli,« je v imenu sedmih čistilk povedala prvoobtožena Mejrema Ličina.

Nato je obtožene zasliševal direktor čistilnega servisa, ki je stal za pultom za priče, in jih spraševal, kje je torej bil objavljen razpored dela. Ko so obtožene trdile, da zagotovo ne na oglasni deski, je direktor čistilnega servisa rekel: »Lejte, punce, ne govorite mi tega.«

»Tri leta sem delala na črno, brez pogodbe. Rekli ste mi, da lahko, če jih najdem, vzamem vse žetone, in da lahko zadržim vse, razen zlata in večje vsote denarja. Je tako?« je obtožena Murisa Raković vprašala pričo. »Nisem,« je zatrdil direktor čistilnega servisa. Obtožena Murisa Raković je, zdaj že nekoliko razburjena, vztrajala pri svojem in druge na zatožni klopi so ji prikimale.

Z zaslišanjem sodnega izvedenca in novih prič, ki jih je predlagala obramba, se bo sojenje nadaljevalo ta mesec.