Soočenje izvedencev preprečila bolezen

Sojenje policistu Boberi preložili zaradi bolezni porotnice.

Objavljeno
05. marec 2014 14.37
Špela Kuralt, Celje
Špela Kuralt, Celje
Celje − Na celjskem okrožnem sodišču bi danes morali soočiti izvedence psihiatrične stroke, ki so v primeru policista Mateja Bobere izdelali različna mnenja. Bobera se zagovarja zaradi povzročitve posebno hude telesne poškodbe. Pred skoraj 15 leti je namreč ustrelil ubežnika Naserja Berisho, potem ko je njegov mobilnik zamenjal za strelno orožje.

Trije izvedenci, Zdenka Čebašek - Travnik, Gorazd V. Mrevlje in Peter Pregelj, so ugotavljali stanje Bobere v času streljanja. Ker se mnenja razlikujejo, je sodnica Jožica Arh Petkovič izvedence hotela soočiti. Sojenje pa so morali preložiti, saj so ponoči na zdravljenje v celjsko bolnišnico odpeljali eno izmed sodnic porotnic.

Sojenje, ki bi se moralo nadaljevati tudi jutri, je tako preloženo na 17. april. Takrat bodo soočili izvedence, ki bodo morali končno pojasniti, v kakšnem stanju je bil Bobera v času streljanja. Spomnimo, da je Čebašek - Travnikova na eni izmed obravnav povedala, da Bobera zelo verjetno ni mogel obvladovati svojih ravnanj, Mrevlje je zapisal, da je Bobera streljal v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, Pregelj pa, da je bil v času streljanja neprišteven.

Tožilstvo je proti policistu Boberi opustilo uradni pregon. Kazensko ga tako preganjajo svojci Naserja Berishe, ki ga je Bobera ustrelil po tem, ko se mu Berisha ni hotel predati, ampak je zbežal. Boberi so sprva sodili za umor, ga oprostili, višje sodišče pa je oprostilno sodbo razveljavilo. Zdaj mu sodijo za povzročitev posebno hude telesne poškodbe.