Spečega partnerja je s sekiro treščila po glavi

Nadi Rozman je tožilstvo v zameno za priznanje krivde ponudilo osem let zapora, a se ni pokesala.

Objavljeno
19. avgust 2015 15.32
Robert Galun, Maribor
Robert Galun, Maribor

Maribor - Nada Rozman, obtožena, da je marca letos s sekiro po glavi udarila svojega partnerja Sulejmana Ćerimovića, se ni pokesala za poskus umora. Za zaprtimi vrati - sodišče je javnost na predlog obrambe izključilo zaradi varovanja osebnega življenja obtožene - ji je menda tožilka Saška Žontar v zameno za priznanje krivde ponudila osem let zapora, a je Rozmanova ponudbo zavrnila.

Sodnica Barbara Nerat je odločila, da bo 65-letno Rozmanovo pred začetkom sojenja pregledal izvedenec psihiater in ocenil, ali je bila, ko je iz bolestnega ljubosumja z ostrim delom sekire zamahnila po spečem Ćerimoviću, sploh prištevna. Rozmanova, ki je v priporu doživela srčni infarkt in si polomila rebra, baje trdi, da se dogodka sploh ne spominja.

Drama se je odvila 3. marca v stanovanju na Cesti proletarskih brigad 55. Okrog sedme ure zjutraj so sosedje slišali glasne klice na pomoč ter videli s tečajev sneta in na podboj naslonjena vhodna vrata Ćerimovićevega stanovanja. Eden izmed sosedov je Rozmanovi pomagal na noge, drugi pa so jo pospremili v sosednje stanovanje, ker je bila vsa iz sebe.

Informacije o dogodku so bile takrat precej skope, s policije so sporočili le, da je poskušala osumljenka kriminaliste prevarati in se je prikazala kot žrtev nasilja v družini. A ti so hitro ugotovili, da v njeni zgodbi nekaj ni v redu, saj je 64-letni Ćerimović, ko ga je Rozmanova s sekiro mahnila po glavi, spal.

Zgodba, kako se je sekira sploh znašla v stanovanju v tretjem nadstropju je precej zanimiva. Tistega večera sta se izvenzakonska partnerja, ki sta se poznala kakšno leto, odpravila na večerjo v Mercatorjev center. Tam je delala Ćerimovićeva znanka, ki mu je položila roko na ramo in mu dejala, da ga dolgo ni videla in naj še pride kaj naokrog. To je bilo očitno dovolj, da mu je Rozmanova med potjo domov ves čas pridigala.

Doma se je le umirila in ga prosila, naj iz kleti prinese sekiro, saj da bo zjutraj šla k prijateljici nasekat treske za kamin. Ker je bila sekira topa, jo je Ćerimović nabrusil in ročaj, ki je bil nekoliko nestabilen, položil v umivalnik, da bi se napil vode.

Ko sta si proti jutru izmenjala nežnosti, je med sosedi priljubljeni Ćerimović zaspal, Rozmanova, ki je menda bolj nagle jeze, še zlasti, če se je Ćerimović pomenkoval s kakšno predstavnico nežnejšega spola, pa ga je udarila s sekiro ter vhodna vrata snela s tečajev in poskušala uprizoriti vlom. Ranjeni Ćerimović je baje izgubil veliko krvi, a je kljub temu zbral toliko moči, da je napadalko brcnil v koleno in jo prijel za roko, da bi spustila sekiro, zatem pa jo je zgrabil še za gleženj, da ne bi pobegnila pred prihodom policistov. Zdaj ji grozi najmanj petnajst let zapora.