Za prometno nesrečo v Stopičah kriva spolzka cesta

Voznica osebnega avtomobila se je pri prevračanju hudo poškodovala, zato so jo odpeljali v ljubljanski UKC.

Objavljeno
06. februar 2017 16.18
Nesreča
Bojan Rajšek
Bojan Rajšek

Novo mesto − Huda prometna nesreča se je zgodila na lokalni cesti med Dolžem in Stopičami v novomeški občini, v kateri se je hudo telesno poškodovala 59-letna voznica osebnega avtomobila seat leon iz Stopič.

Po podatkih novomeške policijske uprave se je voznica z avtomobilom peljala proti Stopičam. Pri vožnji po klancu navzdol je v ovinku in na spolzkem vozišču izgubila oblast nad vozilom in silovito trčila v brežino. Avtomobil se je nato prevrnil in po strehi drsel čez vozišče ter obstal na travniku. V nesreči se je voznica hudo poškodovala in je bila prepeljana v UKC v Ljubljano.

Reševalci so v bolnišnico odpeljali tudi njenega 56-letnega sopotnika, ki je bil k sreči le lažje poškodovan. Novomeški prometni policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

Vkleščena voznika so rešili gasilci

V noči na nedeljo se je zgodila prometna nesreča na regionalni cesti v naselju Veliki Nerajec v občini Črnomelj. Po podatkih črnomaljskih policistov je 23-letni voznik, ki je vozil iz Vinice proti Črnomlju, iz neznanega vzroka zapeljal na levo stran ceste in silovito trčil v osebni avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 29-letni voznik. Oba voznika, ki sta ostala ukleščena v zveriženih avtomobilih, sta se v nesreči hudo telesno poškodovala. Iz vozil so ju s tehničnim posegom rešili gasilci. 23-letni voznik med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom.