Stevard svetoval potnikom, naj odvržejo drogo

Potnike, ki so se vračali z glasbenega festivala, je avstralski stevard opozoril, da jih na letališču čakajo policijski psi.

Objavljeno
31. julij 2014 11.45
Posodobljeno
31. julij 2014 15.00
reu AUSTRALIA-AIRPLANE/
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Sydney − Po zaključku tridnevnega glasbenega festivala z imenom Splendour In The Grass oziroma v prevodu Razkošje v travi, ki je potekal na avstralski Zlati obali, se je stevard letalske družbe Jetstar prikupil številnim potnikom na letalu, drugim pa se zameril. Pred pristankom letala v približno 800 kilometrov oddaljenem Sydneyju je potnike, med katerimi je bila večina obiskovalcev festivala, opozoril na poostreno mejno kontrolo.

»Ob pristanku bodo potnike pregledali policisti s psi, zato vam svetujemo, da vse, kar ne bi smeli imeti pri sebi, odvržete v straniščno školjko,« je napovedal stevard. Čez nekaj trenutkov je pred toaleto nastala prava vrsta vseh, ki so se hoteli znebiti mamil. Letalska družba se je pozneje opravičila za neljubi dogodek, stevard pa si je prislužil opomin, medtem ko so na spletnem omrežju stran letalske družbe na facebooku zasuli komentarji, da je šlo le za nedolžno šalo, stevarda pa so oklicali za heroja, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Nad njegovo potezo razumljivo niso bili navdušeni vsi. »Od kdaj je politika letalske družbe, da pomaga tistim, ki zlorabljajo droge? Ali tudi vaše kabinsko osebje jemlje droge?« sta le dva izmed negativnih komentarjev.

Glasbeni festival v bližini Brisbana je največji festival indie glasbe v zimskem času v Avstraliji. Udeležilo se ga je več kot 30.000 ljudi.