Štirje Slovenci v Gradcu prodajali kilogram kokaina

Avstrijski kriminalisti so aretirali tri Koprčane in Ankrarančana, ki so poskušali prodati drogo v Gradcu.

Objavljeno
21. oktober 2015 15.25
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Koper/Graz - Primorski kriminalisti so v sodelovanju z avstrijskimi kolegi razkrili kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s tihotapstvom in preprodajo kokaina iz Slovenije v Avstrijo. Avstrijci so v zaključni kriminalistični preiskavi na območju Gradca pri poskusu prodaje 1,1 kilograma kokaina aretirali štiri slovenske državljani, in sicer dva 23-letna in enega 24-letnega Koprčana ter 30-letnega Ankarančana, so danes sporočili iz koprske policijske uprave.

Koprski kriminalisti so na podlagi obvestila o prijetju pridobili odredbe za hišne preiskave. Pri vseh štirih osumljencih so bile opravljene hišne preiskave, v katerih so med drugim zasegli manjšo količino kokaina, tehtnico, vrečke za pakiranje in nadaljnjo prodajo prepovedane droge, večje število mobilnih aparatov in ostalih elektronskih naprav.

Zoper vse osumljene bo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podana kazenska ovadba. »Vsi štirje slovenski državljani so bili po odvzemu prostosti na območju Gradca v Avstriji priprti, kriminalistična preiskava policij obeh držav pa se nadaljuje,« so sporočili iz koprske policijske uprave. Zaradi tihotapljenja in poskusa preprodaje jim grozi od enega do 10 let zapora.