Strela povzročila za pol milijona škode

Požar je izbruhnil v mizarstvu v Ljubiji, kjer je pogorel objekt v velikosti 400 kvadratnih metrov.

Objavljeno
28. julij 2014 09.38
Posodobljeno
28. julij 2014 09.38
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Ljubija − V soboto je med popoldansko nevihto v Zgornji Savinjski dolini strela udarila v mizarstvo v Ljubiji, zaradi česar se je vnel požar, ki je po prvih ocenah povzročil za pol milijona evrov škode. Kljub takojšnjemu posredovanju gasilcev je pogorel objekt v velikosti 400 kvadratnih metrov. Uničeni so bili tudi delovni stroji.

Gasilci so bili o požaru obveščeni ob 16.33, lokalna gasilska enota pa je potrebovala enajst minut, da je prispela na kraj dogodka, je za Delo povedal poveljnik prostovoljnih gasilcev iz Mozirja Milan Kroflič. Gasilcem je s hitro intervencijo pred uničenjem uspelo rešiti sosednjo sušilnico in mehanično delavnico.

Po Krofličevih besedah hidrantno omrežje ni zadostilo potrebi po vodi, zato so aktivirali še gasilce iz treh okoliških občin. »Prvi dve uri do dve uri in pol smo imeli zelo veliko dela. Skupno je bilo v akcijo vključenih 105 gasilcev iz desetih društev. To je bil eden večjih požarov v Zgornji Savinjski dolini v zadnjih letih,« je povedal Kroflič.

Gasilci so se z ognjenimi zublji borili do pol enajste ure zvečer, nato pa je pogorišče do jutra varovala še požarna straža. »Ponoči so pogasili še šest žarišč,« je še povedal Kroflič. Poudaril je, da je bil lastnik zelo zadovoljen, da je gasilcem uspelo preprečiti širjenje požara na sosednje objekte.