Strela zanetila požar na pobočju Cerja

Gasilci so požar uspeli lokalizirati, ponoči pa bodo na požarišču ostale požarne straže, ki bodo poskušale požar obdržati v sedanjih mejah.

Objavljeno
26. julij 2016 22.40
Ma. F., STA
Ma. F., STA
Miren - Gasilci, ki so v ponedeljek posredovali pri gašenju požara na pobočju Svete gore, so morali danes popoldne pohiteti v Miren, kjer je strela ob 17.30 zanetila nov požar. Trenutno posreduje 45 gasilcev iz treh prostovoljnih gasilskih društev in poklicna gasilska enota iz Nove Gorice.

Poveljnik regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko Samo Kosmač je za Slovensko tiskovno agencijo povedal, da je zagorelo nad Mirenskim gradom na območju v velikosti okrog 12 hektarov.

Požar so gasilci uspeli lokalizirati, ponoči pa bodo na požarišču ostale požarne straže, ki bodo poskušale požar obdržati v sedanjih mejah. Dokončno naj bi ga pogasili zjutraj.

»Teren je podoben tistemu na pobočju Svete gore. Gori podrastje v mešanem gozdu,« je povedal Kosmač, ki dodaja, da se tako dogajanje lahko ponavlja tudi v prihodnjih dneh ob udarih strel, saj je rastje zaradi pomanjkanja dežja v preteklem obdobju zelo izsušeno.