Streljal na reševalca, ki sta prišla po ženo

Reševalca sta prišla po 78-letnico, ki bi jo morala odpeljali v bolnišnico, njen partner pa tega ni dovolil.

Objavljeno
08. maj 2014 09.53
Posodobljeno
08. maj 2014 09.53
Špela Kuralt, Celje
Špela Kuralt, Celje
Šentjur – Anton Zanjko je v torek popoldne streljal na dva reševalca celjske reševalne postaje, ki sta po naročilu zdravnice prišla po njegovo ženo Terezijo, da bi jo odpeljala na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Reševalca sta Terezijo skušala prinesti v vozilo iz spalnice, Zanjko pa jima tega ni dovolil in je nanju streljal skozi steklo kuhinjskih vrat. Pri tem je reševalca Marinka Crnkoviča zadel tik pod ramo.

Reševalca sta se nato umaknila, Anton Zanjko pa je še kar streljal in zadel tudi reševalno vozilo. Dvakrat, tako pričajo sosedi, je streljal še v zrak.

Sosedi so še povedali, da je Zanjko v preteklosti napadel že nekatere sosede. Prijave očitno niso podali, saj te družine, kot so nam pojasnili na policiji, policija še ni obravnavala.

Uradno ni znano, zakaj je Zanjko streljal, domnevno pa naj bi ga bilo strah, kako bo živel brez žene, saj sta zelo navezana. Zanjko, ki naj bi sicer imel tudi sam zdravstvene težave, je trenutno v priporu. Policisti ga bodo ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja in povzročitve splošne nevarnosti.

Reševalca sta, kot je pojasnil strokovni vodja Zdravstvenega doma Celje Milan Rajtmajer, v bolniškem staležu. Strelna poškodba Crnkoviča sicer ni tako huda, sta pa oba reševalca zelo pretresena.

V zdravstvenem domu jima že nudijo psihološko pomoč. »Delovali bomo po ustaljenem postopku reagiranja. Reševalci se namreč, žal, pri svojem delu srečujejo tudi z nasiljem, ki je največkrat povezano z alkoholom, drogami in psihičnimi težavami,« je povedal Rajtmajer.

Dodal je, da sta reševalca pametno ravnala, da sta se hitro umaknila, da pa bodo potek zadeve natančno analizirali, da se ne bi kaj podobnega še zgodilo.