Solkan: Švicar umrl zaradi padca z mostu

Truplo 49-letnika, ki je najverjetneje padel z mostu, ko je plezal po njegovih obokih, so našli v soboto ob strugi Soče.

Objavljeno
27. februar 2017 14.41
Š. P., STA
Š. P., STA
Nova Gorica - Švicarski državljan, katerega truplo so v soboto našli pod železniškim mostom ob strugi Soče v Solkanu, je najverjetneje plezal po mostu in padel z njegovega najmanjšega oboka. Truplo 49-letnika je bilo namreč najdeno neposredno pod njim, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Novogoriški policisti in kriminalisti so v preiskavi nesreče ugotovili, da je 49-letnik najverjetneje padel z mostu, ko je plezal po njegovih obokih, v notranjosti katerih do vrha mostu vodi kovinska lestev. Ker se je preveč približal robu nivoja najnižjega oboka, je verjetno padel z njega. Njegovo truplo so našli približno 30 metrov pod njim, so v sporočilu za javnost zapisali v PU Nova Gorica.

Zdravnik iz Zdravstvenega doma Nova Gorica je na kraju nesreče lahko le potrdil smrt moškega in odredil sanitarno obdukcijo. O dogodku so obvestili preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Na podlagi do zdaj zbranih obvestil in ogleda kraja nesreče policisti niso ugotovili znakov nasilja.