Tatinski Romun zaloten pri goljufiji

Hrvaški policisti so Romuna, ki je svojo žrtvev iskal na avtocesti, zalotili z »rokami v vreči«.

Objavljeno
09. julij 2014 16.28
dvod*hrvaska
J. S., kronika
J. S., kronika

Zagreb − Zaradi kaznivega dejanja prevare ter ponarejanja znamenj za zaznamovanje blaga, mer in uteži so v nedeljo popoldne policisti prijeli 45-letnega romunskega državljana, je poročal spletni Jutarnji list.

Romun je končal v rokah policije, potem ko so ga okrog pol treh popoldne ujeli na avtocesti A3, ko je na vozlišču Buzin poskušal opetnajstiti 32-letnega švicarskega državljana.

Romun je z mercedesom nemške registracije dohitel Švicarja v fordu švicarske registracije. Trobil mu je in dajal znake, naj ustavi, in 32-letnik je to res storil.

Ko sta oba parkirala svoja avtomobila na odstavnem pasu, je Romun stopil k Švicarju in mu natvezil, da je izgubil dokumente in da potrebuje denar za vrnitev v Istanbul. Švicar je bil takoj pripravljen pomagati in nikakor ni podvomil, ali moški govori resnico. V zameno za 360 evrov, kolikor mu jih je dal, si je Romun z vratu snel verižico z odtisnjenim lažnim žigom, in jo 32-letniku izročil kot jamstvo za denar.

Goljuf pa je imel smolo, da se je ravno takrat pripeljala mimo policijska patrulja. Možem postave sta bila moška sumljiva in ustavili so. Kaj hitro so ugotovili, kakšne so bile Romunove namere, in odpeljali so ga na policijsko postajo, kjer so ga v roke vzeli še kriminalisti.