Tatovi doma sadili konopljo

Trije moški, dva iz okolice Novega mesta, so iz hiše v Kresniških poljanah ukradli 3000 evrov. Eden izmed njih je doma gojil konopljo.

Objavljeno
27. maj 2015 15.12
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Ljubljana - Policisti so včeraj odvzeli prostost 30-letnemu in 32-letnemu moškemu, ki ju sumijo, da sta bila vpletena v tatvino stanovanjske hiše v Kresniških Poljanah pred devetimi dnevi, so danes sporočili iz ljubljanske policijske uprave. Do stanovanjske hiše so se pripeljali trije moški. »Eden od njih je oškodovanko zamotil s pogovorom in preusmeril njeno pozornost, druga dva pa sta medtem odtujila denar (približno 3000 evrov), bančno kartico, hranilno knjižico in nakit,« so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Njihovo dejanje je opazil sosed, ki je nepridipravom poskušal preprečiti pobeg tako, da je s traktorjem poskušal zaparkirati njihov avtomobil, vendar so ga tatovi obvozili in pobegnili se s kraja. Takoj po prejemu obvestila ter podanem opisu storilcev in vozila, so policisti opravili pregled terena. V nadaljnji preiskavi so policisti ugotovili identiteto dveh osumljencev, 30- in 32-letni moški, oba iz okolice Novega Mesta. »Identiteta tretjega osumljenca še ni znana, preiskava se še nadaljuje,« so še sporočili.

Policisti so na podlagi sodne odredbe pri obeh moških opravili hišno preiskavo. Pri 32-letniku so poleg 26 sadik konoplje odkrili in zasegli še 55 nabojev kalibra 9 milimetrov in 50 nabojev kalibra 0,22 milimetra. Policisti so zoper osumljena podali kazensko ovadbo zaradi suma velike tatvine v sostorilstvu. Prav tako so podali ovadbo zoper 32-letnika zaradi posesti prepovedane droge, za posest nabojev pa so pričeli s postopkom o prekršku zaradi kršitve določil zakona o orožju.

Osumljenca so danes privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki ju je po zaslišanju izpustil. Oba sta bila že pravnomočno obsojena za premoženjska kazniva dejanja.