Tovšakova se zaradi slabega počutja ni zagovarjala

Izvedensko mnenje je menda pokazalo, da ima Tovšakova težave z zdravjem, kljub temu pa sojenje lahko spremlja.

Objavljeno
21. marec 2013 14.20
Posodobljeno
21. marec 2013 14.25
sodisce celje-slo-celje -HILDA TOVSAK
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Celje - Nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak se na današnji prvi obravnavi na celjskem okrožnem sodišču zaradi slabega počutja ni zagovarjala. Dejala je, da bo to storila na kakšni drugi obravnavi in pojasnila, da se je v sredo pogajala s tožilcem Stanislavom Pintarjem o priznanju krivde in posledično nižji kazni.

Pintar namreč Tovšakovi in Gabrielovi, ki na predobravnavnem naroku julija lani nista priznali krivde, očita neupravičeno uporabo in prilastitev sredstev iz Vegradove blagajne vzajemne pomoči v znesku okrog 220.000 evrov.

Zagovornik Tovšakove Boris Kanduti je pred obravnavo povedal, da zdravstveno stanje Tovšakove, ki je sicer v priporu zaradi drugega kaznivega dejanja, ni najboljše. Po njegovih besedah je izvedensko mnenje pokazalo, da ima Tovšakova težave z zdravjem, kljub temu pa sojenje lahko spremlja.

Obtožnica Tovšakovo in Gabrielovo bremeni, da sta podrejeni delavki naročili, naj iz blagajne vzajemne pomoči denar nakaže na transakcijske račune družb Vegrad, Vegrad Projektivni biro in Vegrad Inde.

Del teh sredstev, ki so bila namenjena družinam dveh umrlih delavcev, naj bi Tovšakova in Gabrielova vrnili v blagajno vzajemne pomoči, tako naj bi delavce in podjetniški sindikat dejansko oškodovali za okoli 220.000 evrov.