Tožilec za Krašovca predlaga štiri leta zapora

Obramba je prepričana, da Mirku Krašovcu krivda ni bila dokazana.

 

Objavljeno
14. november 2013 15.57
Brane Piano, Celje, Ba. P., Delo.si
Brane Piano, Celje, Ba. P., Delo.si

Celje - Z zaključnima besedama tožilstva in obrambe se je nadaljevalo sojenje nekdanjemu ekonomu Nadškofije Maribor Mirku Krašovcu, a še ne bo zaključeno. Obtoženi Krašovec bo pred sodnico Romano Gradič spet stopil šele 29. novembra, ko bo tudi sam dobil zaključno besedo.

Tožilec Stanislav Pintar je danes v dolgi zaključni besede izrazil prepričanost, da so priče potrdile obtožnico, po kateri je Krašovec zlorabil zaupanje nekdanje direktorice družbe Betnava Dragice Marinič in nekdanjega Antona Ekarta iz mariborske nadškofije, da sta od ministrstva za gospodarstvo neupravičeno pridobila 1,7 milijona evrov evropskega sofinanciranja za obnovo dvorca Betnava.

Za Krašovca predlaga tožilec štiri leta zapora in sicer za kaznivo dejanje, za katerega je zagroženo do osem let zaporne kazni. Kot je znano, sta Mariničeva in Ekart krivdo priznal in dobila 23 oziroma 10 mesecev pogojne zaporne kazni s preskusno dobo tri oziroma dve leti.

Krašovec je med današnjim zagovorom ponovil, da ni kriv in da je obtožnico konstrukt. Mariničeva in Ekart sta po njegovem spreminjala izjave in sicer zato, da bi zmanjšala svojo krivdo.

Krašovčev zagovornik Velimir Cugmas je prav tako dejal, da po vsem povedanem na glavni obravnavi Krašovec očitno ni kriv, zato pričakuje oprostilno sodbo. Kot rečeno bo imel Krašovec zaključno besedo 29. novembra.