Tri mesece hranila hčerkino truplo

Christina Colantonio obtožena, da je kmalu po rojstvu umorila lastno hčerko.

Objavljeno
01. september 2015 14.02
lvu-Smetumez
J. M., kronika
J. M., kronika

Batavia – Christino Colantonio, 28-letno mater še dveh otrok so ob koncu prejšnjega tedna privedli na policijsko postajo v Batavii, mestecu, ki leži približno 60 kilometrov od bližnjega Buffala in jo obtožili detomora.

Policisti so preiskavo začeli sredi prejšnjega tedna, ko se je znanka oglasila pri Christini Colantonio doma in na svojo veliko grozo v stanovanju našla truplo komaj nekaj dni stare deklice. Takoj je poklicala policijo, ki so opravili široko preiskavo.

Ta je pokazala, da je Colantoniova svojo hčerko ubila kmalu po njenem rojstvu pred približno tremi meseci, trupelce pa shranila v hiši. Policisti do zdaj natančnega vzroka smrti še niso razkrili, uradno pa so izjavili, da "imajo dovolj dokazov, da je bila smrt povzročena namerno." Vzrok smrti bo natančno ugotovil medicinski preiskovalec, tako, da preiskava še ni povsem zaključena.

Colantoniovo so v soboto vklenjeno privedli na okrajno sodišče v Batavii, sodnik pa je zanjo odredil pripor brez možnosti plačila varščine, da bi se branila s prostosti.

Policistom, ki so odkrili trupelce, so oblasti zagotovile psihiatrično pomoč, saj "odkritje česa takega pač ni nekaj, s čemer bi se srečeval vsak dan."