Trojica vlomila v objekte kulturne dediščine Baza 20

Trojica iz Kočevja je odnesla več razstavljenih predmetov posebnega kulturnega pomena, med njimi litoželezno peč.

pet, 29.06.2012, 13:22

Novo mesto - Policisti iz Dolenjskih Toplic so v sredo prijeli domnevne tatove razstavnih predmetov iz objektov kulturne dediščine na Bazi 20.

O vlomu v objekte Baze 20 so policiste policijske postaje Dolenjske Toplice obvestili v sredo popoldan. Na kraju so ugotovili, da so tatovi vlomili v osem lesenih barak in odnesli več razstavljenih predmetov posebnega kulturnega pomena - litoželezno peč, več litoželeznih izdelkov in več kosov orodja.

Policisti so takoj pričeli s preiskavo kaznivega dejanja in iskanjem storilcev ter izsledili dva osumljenca in osumljenko iz Kočevja, ki so ukradene predmete nameravali odpeljati s kombiniranim vozilom. Predmete so policisti zasegli, 45-letno žensko ter moška, stara 34 in 20 let, pa bodo ovadili zaradi tatvine predmetov posebnega kulturnega pomena.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
1 komentar
novacdani1971

A omenjenega dejanja nihče iz SD, PS ali pa celo Stanovnik osebno ne bo komentiral? Kaj pa varuhinja človekovih pravic, ki ji je toliko do ohranjanja slovenske borčevske identitete? To dejanje je zame, ki spoštujem borce NOB in jih vedno zagovarjam (razen komunjarskih ekstremov) bolj grozljivo, kot manjkajoči praporščaki na gasilski veselici na Kongresnem trgu. Zato je treba te cigane, ki so ukradli slovensko kulturno-zgodovinsko dediščino kaznovati s po 10 leti zapora z obveznim osemurnim delovnikom.

30. junij 2012, ob 12:19:31
1 komentar
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej