Tujci unovčevali ponarejene bankovce za sto evrov

Romuni so s ponaredki plačevali zapitke v gostinskih lokalih in jih v trgovinah zapravljali za drobnarije.

Objavljeno
21. oktober 2014 13.12
Posodobljeno
21. oktober 2014 14.00
*jsu* BANKOVEC EVRO
J. S., kronika
J. S., kronika
Murska Sobota − Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota so 17. oktobra okrog sedmih zvečer na pomurski avtocesti zaradi suma šestih kaznivih dejanj ponarejanja denarja vzeli prostost petim državljanom Romunije, starim od 26 do 38 let.

Z zbiranjem obvestil so policisti doslej ugotovili, da so osumljenci − prevažali so se z osebnim avtomobilom alfa romeo črne barve in z začasnimi madžarskimi tablicami − tistega dne na območju Lenarta, Sv. Jurija ob Ščavnici in Križevcev pri Ljutomeru unovčevali ponarejene bankovce za sto evrov in jih spravili v obtok kot prave.

Z ničvrednim denarjem so plačevali zapitke v lokalih in v trgovinah kupovali drobnarije ter tako od oškodovancev prejemali vračilo v pravih bankovcih.

Romune so privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku v Murski Soboti, ta pa je na predlog okrožnega državnega tožilca za vse odredil pripor.

Ker sumijo, da so izvršili še več podobnih kaznivih dejanj, policisti pozivajo vse občane, ki so jih tujci morda prav tako pretentali, naj to prijavijo na najbližjo policijsko postajo.