Ubil ženo in dva otroka, nato navijal za Italijo

Italijan je prerezal vrat ženi in petletni ter 20-mesečni hčerki, nato pa odšel v bližnji bar gledat nogometno tekmo.

Objavljeno
19. junij 2014 11.15
Posodobljeno
19. junij 2014 15.00
SOCCER-WORLD/M08-ENG-ITA
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Motta Visconti - V italijanskem mestecu Motta Visconti, ki leži streljaj od Milana, so karabinjeri aretirali 31-letnega Carla Lissija, ki je ubil ženo in dva otroka. Zakonca sta se na kavču dnevne sobe predala strastem, ko jo je Lissi nenadoma nekajkrat udaril, jo nato zabodel in ji na koncu prerezal vrat. Po umoru žene je odšel v zgornje nadstropje, kjer je ubil še otroka, ki sta spala, je po poročanju britanskega časnika Telegraph pojasnila policija.

Po trojnem umoru se je Lissi odpravil v bližnji bar, kjer si je ogledal nogometno tekmo svetovnega prvenstva med Anglijo in Italijo. Na poti do bara je v odtok vrgel nož, ki pa ga je policija kasneje našla. Po navebah prijateljev je bi Lissi med tekmo popolnoma umirjen in se je celo šalil ter nazdravljal po koncu tekme, v kateri je zmagala Italija. Ko se je pozno pomoči vrnil domov, je poklical policijo in prijavil, da je nekdo ubil njegovo ženo in otroka.

Po nekajurnem zaslišanju je Lissi dejanje priznal. Svojo družino je ubil, ker je bil zaljubljen v sodelavko. Kljub temu da mu ljubezni ni vračala, je po navedbah policije Lissi na družino gledal kot na oviro pri osvojitvi sodelavke. Po aretaciji je zaprosil, naj ga obsodijo na najvišjo možno kazen.