Umrl med sečnjo drevesa

Med delom v gozdu je umrl 66-letni moški iz Šentviške gore.

Objavljeno
19. avgust 2014 11.36
Sečnja gozdov v Postojni, 7. avgusta 2014
Mi.K., kronika
Mi.K., kronika

Tolmin - Prebivalci na območju Šentviške gore v občini Tolmin so včeraj zvečer začeli pogrešati sokrajana, ki je odšel sekat drevje. Policisti so odšli na omenjeno goro, kjer so s pomočjo sorodnikov pogrešenega in pripadnikov gorske reševalne službe Tolmin, iskali moškega. Ob cesti so našli njegov osebni avtomobil, nekaj pred eno uro zjutraj pa so v bližnjem gozdu policisti in gorski reševalci odkrili truplo 66-letnika. »Pri podiranju debelejšega drevesa je pokojnega  k tlom stisnila debelejša veja, zatem pa se je nanj zvalila še večja skala, ki se je pri tem sprostila od tal,« so sporočili iz novogoriške policijske uprave. Policisti so ob tem ugotovili, da je tuja krivda izključena.

To je sicer že druga smrtna žrtev med delom v gozdu v slabih dveh tednih. Na težko dostopnem terenu nad vasjo Idrsko v kobariški občini je v začetku avgusta 81-letni moški od jutranjih ur delal v gozdu, kjer je drevje močno poškodovano od letošnjega žledoloma. Moški je po navedbah novogoriške policije s traktorjem pripeljal po gozdni poti iz vasi do kraja po imenu Breznik in se na manjši izravnavi na 519 metrov nadmorske višine ustavil ter nato s traktorskim vitlom s strmega pobočja nad izravnavo vlačil hlodovino.

Kasneje se je povzpel približno 25 metrov po strmem pobočju navkreber v gozd, kjer je žagal izruvano bukev, ki jo je podrl žledolom. Pri tem je 81-letniku spodrsnilo, padel je približno dva metra niže v kotanjo in poškodovan obležal. Pri padcu si je poškodoval glavo in umrl.