Voznik tovornjaka umrl v bolnišnici

Zaradi prometne nesreče zaprta dolenjska avtocesta med Brežicami in Drnovim proti Ljubljani.

Objavljeno
29. april 2016 15.33
rajsek/nesreca
Mi. K., STA
Mi. K., STA
Brežice - V prometni nesreči na dolenjski avtocesti med priključkoma Brežice in Drnovo proti Ljubljani je umrl 60-letni voznik tovornega vozila. Moškega so z reševalnim vozilom odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer pa je podlegel poškodbam, so za Delo povedali na novomeški policijski upravi.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je do nesreče prišlo na odseku avtoceste, kjer potekajo dela in je promet preusmerjen na prehitevalni pas. Voznik tovornega vozila je s prehitevalnega pasu iz neznanega vzroka zapeljal desno, trčil v prometno signalizacijo in v tovorno vozilo, ki je stalo na delovišču.

Odsek avtoceste bo do nadaljnjega zaprt, obvoz za osebna vozila je mogoč po cesti Brežice-Cerklje-Mraševo-priključek Drnovo, navaja prometno-informacijski center.

Po poročanju nekaterih medijev vozila na območju kraja nesreče vozijo brez upoštevanja cestnoprometnih predpisov. Na Policijski upravi Novo mesto pa so za zagotovili, da ima policija nadzor nad prometom in vozila usmerja na obvoz.