Umrla med poskusom pobega iz mrtvašnice

Družina Američanke toži bolnišnico, kjer da so 80-letnico premestili v mrtvašnico, ko je bila še živa.

Objavljeno
08. april 2014 14.32
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Los Angeles - Družina ženske, za katero trdijo, da so jo prekmalu razglasili za mrtvo, je vložila tožbo zoper bolnišnico iz ameriške zvezne države Kalifornija. Kot obtožnico povzemajo ameriški mediji, je 80-letnica v bolnišnici doživela infarkt, nekaj minut pozneje po domnevno neuspešnem oživljanju, pa so je proglasili za mrtvo in odpeljali v mrtvašnico. Tam so jo položili v hladilno omaro in takrat, tako družina pokojne, je srce 80-letnice znova začelo biti. Z drugimi besedami, oživela je.

»Hlad v omari jo je prebudil in borila se je, da bi ušla iz omare, a ni ji uspelo,« je povedal zagovornik omenjene družine. To menda potrjuje dejstvo, da so 80-letnico, ko so prišli ponjo, da bi jo pripravili na pogreb, našli obrnjeno z obrazom navzdol in ne navzgor, kakor sicer polagajo trupla.

Družina je zahtevala sodno obdukcijo, ki je razkrila, da je imela ženska po telesu kar nekaj udarnin, ki jih je zadobila pred smrtjo. Ker njeni bližnji trdijo, da jih pred prihodom v bolnišnico ni imela, sklepajo, da so posledica boja, da bi se osvobodila iz ledene omare.

V bolnišnici obtožbe zanikajo in trdijo, da so opravili vse potrebne in zahtevane postopke preden so 80-letnico razglasili za mrtvo in jo premestili v mrtvašnico.