Med vožnjo si je ogledoval vsebine na mobilniku in povzročil smrt

Britanec Ian Glover dobil pet let zapora, ker je povzročil smrtno prometno nesrečo, ko je po mobilniku gledal spotakljive vsebine.

Objavljeno
04. junij 2014 12.01
Posodobljeno
04. junij 2014 15.00
pgd sg-nesreča
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Shrewsbury − Britanski sodnik je 44-letnega voznika težkega tovornjaka Iana Gloverja poslal za pet let v zapor, ker je povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrla 20-letna Laura Jane Thomas, njen zaročenec Lewis Paget pa je bil hudo  poškodovan. Nesreča se je zgodila, ker si je Glover med vožnjo s 44-tonskim tovornjakom na mobilnem telefonu ogledoval profile žensk, ki so ponujale usluge »spremljevalk«.

Nekaj minut pred nesrečo se je zaročencema na avtocesti pokvaril avtomobil. Parkirala sta ga na odstavnem pasu, vključila vse štiri smernike in se postavila za varnostno ograjo. Paget je poklical očeta, in medtem ko sta se začela pogovarjati, se je Glover zaletel v njun avtomobil, da ga je odbilo čez ograjo v mladi par.

Ženska je bila na mestu mrtva, njenega zaročenca pa so hudo poškodovanega odpeljali v bolnišnico. »Z Lauro sva se veselila priprav in načrtovanja poroke, namesto tega pa zdaj organiziram njen pogreb,« je za britanski časnik Mirror po nesreči povedal Lewis Paget.

V času nesreče je Glover vozil s hitrostjo od 80 do 90 kilometrov na uro. Analiza telefona je pokazala, da se je voznik tovornjaka med vožnjo več kilometrov kratkočasil z iskanjem mesenih užitkov po mobilniku. Čeprav se je Glover na sodišču pokesal, ga je sodnik Robin Onions obsodil na pet let zapora.