Potapljači v Ljubljanici našli pištolo roparja draguljarne

Policija je v Ljubljanici našla pištolo, ki naj bi jo včeraj v stari Ljubljani uporabil ropar.

Objavljeno
04. februar 2016 17.33
rop
Mihael Korsika
Mihael Korsika

Ljubljana - Dan po ropu draguljarne Malalan v starem mestnem središču Ljubljane je policija razkrila nekaj podrobnosti o streljanju, v katerem je bil ranjen uslužbenec prodajalne. Eden izmed roparjev je strelno orožje uporabil po tem, ko ga je dohitel uslužbenca in ga tudi zagrabil. Obenem je sedaj tudi uradno potrjeno, da so policijski potapljači pri pregledu Ljubljanice našli tudi pištolo, za katero predvidevajo, da je bila uporabljena pri ropu, so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Policija sicer išče dva storilca, oba sta stara od 30 do 40 let. Prvi je bil oblečen v temno jakno, sive hlače, in temnejše športne copate in zamaskiran z nekakšnim šalom ali masko, na glavi je imel kapuco, na rokah pa rokavice. Drugi ropar je bil oblečen v črno jakno, jeans hlače, imel rdeče športne copate, na glavi je imel kapo svetlejše barve, zamaskiran z nekakšnim šalom ali masko, na rokah rokavice.

»Še vedno pa naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o okoliščinah ropa ali pa o ukradenem vozilu znamke Toyota Rav 4, ki so ga uporabili pri ropu, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo, ali na interventno številko 113, ali anonimni telefon 080 1200,« je včeraj sporočila tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave Nataša Pučko.

Kot smo poročali, so včeraj v središču prestolnice so okoli pol dvanajstih odjeknili streli. Roparja sta iz draguljarne Malalan, ki je bila že večkrat tarča zlikovcev, odnesla nakit in peš zbežala proti Ljubljanici. Zaposlenega, ki je stekel za njima, sta na Cankarjevem nabrežju ustrelila.

Rop draguljarne Malalan na Mestnem trgu, ki se je zgodil okoli pol dvanajste ure, le nekaj deset metrov od mestne hiše, se je po besedah tiskovne predstavnice ljubljanske policijske uprave Maje Ciperle Adlešič odvil zelo hitro. Vsaj dva roparja sta vstopila v prodajalno, začela razbijati vitrine in iz njih jemati nakit.

V času ropa naj bi bila v prodajalni dva zaposlena. Potem ko sta roparja peš pobegnila po Ključavničarski ulici do nabrežja Ljubljanice, se je eden od zaposlenih pognal za njima. Na Cankarjevem nabrežju ju je 42-letni uslužbenec dohitel, eden od roparjev je večkrat ustrelil proti njemu - priče so govorile o dveh oziroma štirih strelih - in ga zadel v nogo. Roparja sta nato zbežala proti Prulam.

Reševalci nujne medicinske pomoči so poškodovanega odpeljali v klinični center. Ciperle Adlešičeva je pojasnila, da ni v smrtni nevarnosti.