Usodno srečanje z aligatorjem

Tommi Woodward se je za kopanje odločil kljub opozorilom, da v vodi preži velik aligator.

Objavljeno
06. julij 2015 13.22
reu SOCCER-WORLD/PANTANAL
J. M., kronika
J. M., kronika

Orange − Kopanje v teksaškem zalivu se je slabo končalo za 28-letnega Tommija Woodwarda, saj ga je med plavanjem napadel in na koncu pokončal več kot trimetrski aligator. Kot poročajo lokalne oblasti, je bil to prvi napad z usodnimi posledicami v skoraj dvestoletni zgodovini te zvezne ameriške države.

Medji poročajo, da se je Woodward odločil za osvežitev v vodi kljub velikemu in dobro vidnemu napisu, da je plavanje prepovedano zaradi nevarnosti napada aligatorjev, in kljub resnim opozorilom, naj prepoved upošteva, ki jih je dobil od upravljavcev marine. Ti so po nesreči povedali, da so opozorilno tablo postavili pred kratkim oziroma po tem, ko jih je več obiskovalcev opozorilo, da v vodi preži velik aligator.

Očividci so pripovedovali, da je aligator kopalca napadel kmalu po tem, ko je ta skočil v vodo. Njegov napad je bil bliskovit in silovit, voda se je začela peniti, Woodwardov obraz se je med prevračanjem nekajkrat za trenutek prikazal na površini, nato pa sta oba izginila pod gladino. Na pomoč je Woodwardu priskočilo tudi njegovo dekle, ki je skočila v vodo in med glasnimi klici na pomoč poskušala preusmeriti aligatorjevo pozornost, kar pa ji ni uspelo. Sama jo je odnesla brez poškodb.

Reševalci so Woodwardovo truplo čez čas našli kakšnih sto metrov od kraja napada. Nesrečni plavalec je bil brez leve roke, utrpel pa je tudi hujše rane na prsih in drugih delih telesa.

Kot poročajo mediji, v Texasu smrti, ki bi bila posledica napada aligatorja, niso zabeležili že od leta 1836, čeprav je bilo napadov, ki so se na srečo končali le s poškodbami, precej. Tako so iz lokalne šerifove pisarne v Houstonu pred nekaj dnevi sporočili, da je aligator v parku blizu mesta napadel 13-letnega fanta in njegovega 42-letnega očeta, ki so ju morali zaradi resnih poškodb odpeljati v bližnjo bolnišnico.