Ustrelil bivšo partnerko, nato pa še sebe

Mojca Bric iz Starega trga pri Ložu je umrla pod streli bivšega partnerja, ta pa si je nato sodil še sam.

Objavljeno
12. avgust 2014 00.56
Aleksander Brudar
Aleksander Brudar
Stari trg pri Ložu − Prebivalci Starega trga pri Ložu so bili včeraj dopoldne priča družinski tragediji. Mojco Bric, ki se je pred kratkim v Stari trg preselila iz Nove Gorice, je ustrelil njen 52-letni partner, nato pa je sodil še sebi.

Po podatkih policije se je tragedija začela okoli 9.40, ko so bili možje v modrem obveščeni o streljanju v Mercatorjevi trgovini sredi kraja. Tam so nato našli dva mrtva, in sicer 52-letnega moškega in 38-letno Mojco Bric.

Po njihovih podatkih je moški v prodajalni (cvetličarni) najprej obiskal žrtev in ji začel groziti, pri tem pa jo je napadel tudi fizično. Žrtev mu je poskušala pobegniti in se skriti, a jo je moški v skladišču druge trgovine dohitel in jo ustrelil, nato pa naredil samomor.

»Kričala je, da jo bo ubil«

V trgovini je bila v tem času skupaj s prijateljico tudi Martina, ki nam je le nekaj ur po dogodku povedala, kaj se je dogajalo. »Ženska, ki je delala v cvetličarni Sonček, je pritekle noter in kričala, da jo bo ubil. On pa je imel pri sebi pištolo. Medve sva tekli ven skozi skladišče. Verjetno je ona hotela iti za nama, ko je videla, kje je izhod, in jo je v skladišču ustrelil, potem pa še sebe,« se spominja Martina in dodaja, da se je Mojca, ko je pritekla v trgovino, najprej zatekla k mesarju Toniju, saj je hotela, da jo nekdo zaščiti pred bivšim partnerjem.

»Kričala je, da jo bo ubil. Ampak takrat je ne bi mogel nihče več rešiti, ker je s pištolo tekel za njo. Poleg tega je grozil tudi mesarju, da ga bo ubil. Po mojem jo je ta hotel zaščititi,« pravi pretresena Martina, ki nikoli ne bo pozabila, kako je zaslišala tri strele. »Dvakrat je verjetno ustrelil njo, enkrat pa sebe,« domneva in dodaja, da je bila takrat pred trgovino tudi Mojčina 12- ali 13-letna hčerka. »Ko je mami pritekla v trgovino, je ona verjetno ostala zunaj in spraševala, kje je mami in ali je še živa.« Iz strahu se je ta nato skrila v zunanjem prostoru za trgovino, ki je dobro viden z glavne ceste, ki vodi skozi kraj.

Priselila se je iz Nove Gorice

Domačini nam o Mojci in njenem bivšem partnerju niso znali prav veliko povedati, saj se je Mojca priselila v kraj šele pred kratkim iz okolice Nove Gorice. Njena soseda nam je zaupala, da se je v blok nad pekarno, ki je od trgovine, kjer je delala, oddaljen le nekaj korakov, priselila aprila, ko se je zaposlila v cvetličarni. Pred kakšnim mesecem dni pa se je v njeno stanovanje naselil tudi njen bivši partner.

Kot smo lahko izvedeli, njuna zveza v preteklosti nikoli ni bila precej trdna, saj sta se že večkrat razšla in potem bila spet nekaj časa skupaj. »Tu je zagotovo živel en mesec in občasno ga je bilo mogoče videti,« nadaljuje soseda in dodaja, da je Mojca ves ta čas lepo skrbela za svojo hčerko in še najmanj dva otroka in da je imela na dan streljanja celo naročeno dostavo novega pohištva.

Njen bivši partner se je tako naselil v njeno stanovanje in očitno se spet nista najbolj razumela, saj naj bi se, kot so slišali domačini, pred približno 14 dnevi precej prepirala. Razlog za to je bilo, kot nadaljuje soseda, morda ljubosumje. Mojca naj bi se ravno v tistem času spoprijateljila s hišnikom. Slednjega so pred dnevi celo videli skupaj z Mojčino hčerko, ko se je sprehajal po kraju.

O njenem bivšem partnerju nam je uspelo izvedeti le, da je bil precej nervozen in da je ves čas kadil cigarete. Med drugim naj bi se tudi pritoževal nad tem, kako malo zasluži Mojca in kako on kot voznik tovornjaka dobi več kot tisoč evrov na mesec. Med pogovorom z domačini smo lahko izvedeli še, da je pred dnevi navsezgodaj zjutraj celo napadel peka te iste pekarne.