Ustrelil lastna ugrabitelja

Američana sta ugrabila uslužbenko banke in njenega moža, da bi jima pomagala pri ropu in pobegu. A vse ni šlo po načrtu.

Objavljeno
05. avgust 2013 15.55
Ba., P., Delo.si
Ba., P., Delo.si

Washington - V ameriški zvezni državi Kolorado je pred dnevi moški ustrelil bančna roparja, za katera je trdil, da sta ugrabila njega in njegovo ženo, sicer zaposleno v banki, ki je bila tarča omenjenih roparjev.

Roparja sta vlomila v hišo zakoncev, vanju uperila orožje in ju prisilila, da sta ju odpeljala do banke. Tam je morala ženska s svojo službeno kartico odpreti vrata in jima v vreče naložiti ves denar, do katerega je imela dostop.

Njenega moža sta prisilila, da jima je pomagal pobegniti, ko je sedel za volan svojega avtomobila, pa je izpod sedeža potegnil pištolo, moška ustrelil, nato pa poklical policijo.

Ugrabitelja, sicer brata, so odpeljali v bolnišnico, kjer je eden zaradi poškodb umrl, drugi pa se še bori za življenje.

Zakonca, ki ugrabiteljev nista poznala in ne vesta kako to, da sta si izbrala prav njiju, nista bila poškodovana. Strelca policisti ne bodo ovadili, saj da je ravnal v samoobrambi.