Ustrelil partnerko in si sodil sam

V Kočicah pri Žetalah so našli ustreljeno 37-letno žensko in 61-letnega moškega, ki naj bi si sodil sam.

Objavljeno
15. november 2014 09.28
Posodobljeno
15. november 2014 09.28
Aleš Andlovič, F. M., Ptuj
Aleš Andlovič, F. M., Ptuj
Policisti so v petek zvečer v hiši sredi Haloz našli dve trupli, na obeh pa so bile sledi strelnih ran. Nedaleč stran je ležala lovska puška, za katero se je kasneje pokazalo, da je last pokojnega 61-letnega Antona Božička. Ta je domnevno najprej ustrelil svojo 37-letno partnerko, nato pa storil še samomor.

»Streljanja ni slišal nihče,« nam je pred hišo v Kočicah, majhnem zaselku nedaleč od meje s Hrvaško v Halozah, vsa pretresena razlagala soseda. Ker z možem ne živita v majhni vikendhišici, sta se kot običajno tudi predsinoči odpravila proti domu, ko se je začelo nočiti. Da se je v sosednji hiši, ki je bila nekoč v lasti njihove sorodnice, zgodila tragedija, sta slišala šele včeraj zjutraj. Pred hišo sta videla policijske avtomobile, medtem pa so po radiu že poročali o najdbi dveh trupel v Kočicah. Kaj je prispevalo k družinski tragediji, sosedje niso vedeli. Niti o morebitnem ljubosumju niso vedeli ničesar.

Policiste je na telefonsko številko 113 v petek zvečer poklical 61-letni moški. Izvedeli smo, da je bil klicatelj prav 61-letni Anton Božičko. Policistom je domnevno dejal, da mu znanec grozi s strelnim orožjem. Dve patrulji sta se nemudoma odpravili na intervencijo, a policisti Antona Božička na naslovu njegovega prebivališča niso našli, zato so ga začeli iskati na naslovu njegove zunajzakonske partnerke, 37-letne Pavline Kajba. Ko so možje postave stopili na dvorišče stanovanjske hiše na naslovu Kočice 61, so pred garažnimi vrati opazili sledi krvi. Ker so bila vsa vrata zaklenjena, so vlomili skozi garažna vrata in naleteli na grozljiv prizor. Tik za vrati je v mlaki krvi ležala Pavlina Kajba, nedaleč od nje še Anton Božičko. Oba sta umrla za strelnimi ranami.

Ker so kriminalisti nedaleč od trupla Antona Božička našli še lovsko puško, so razvili teorijo, da je možakar najprej ustrelil partnerko, nato pa si sodil še sam. Za lovsko puško je imel Anton Božičko vsa uradna dovoljenja, saj je bil dolga leta član lovske družine v Žetalah. Motiv za tragedijo je bilo menda ljubosumje. Božičko je imel s 24 let mlajšo partnerko sina, ki je pred kratkim dopolnil 18 let. Vendar fant v času tragedije menda ni bil v družinski hiši.

»Seveda sem ju poznal. Bila sta soseda, a se nismo veliko družili. Ko sta se mimo naše hiše peljala domov, smo se pozdravili, a to je bilo tudi vse,« nam je dejal Janez Puklavec, ki z ženo živi le slabih 100 metrov stran. Drugi sosedje so bili manj zgovorni. Dejali so, da je menda Božičko tragičnega večera k hiši svoje partnerke prišel potuhnjeno. Zato je domnevno svoj avtomobil parkiral v bližnji grapi in se nato do hiše s puško na rami povzpel peš. Ali je Pavlino Kajba ustrelil skozi okno ob vhodnih vratih, policisti še ugotavljajo.