V Celovcu prijeli Slovenca zaradi trgovine z mamili

Letos naj bi d državljanom BiH v Avstriji prodala za 450.000 evrov drog.

Objavljeno
26. december 2017 12.52
M. Bi., STA
M. Bi., STA

Policija na avstrijskem Koroškem je pred božičnimi prazniki prijela štiri moške, ki so iz Slovenije tihotapili mamila in jih prodajali v Avstriji, je danes sporočila policija v Celovcu. 20-letni Slovenec in 21-letni državljan BiH sta mamila od januarja lani tihotapila iz Slovenije, dva odvisnika iz avstrijske Koroške pa sta jih preprodajala.

Preiskavo proti četverici so začeli avgusta letos. Slovenec in državljan BiH naj bi od januarja lani prek več mejnih prehodov pretihotapila skupno devet kilogramov heroina, pol kilograma kokaina in najmanj 350 tablet ekstazija. Mamila naj bi bila na trgu vredna skupno okoli 450.000 evrov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Mamila sta v več stanovanjih v Krivi Vrbi ob Vrbskem jezeru ter Celovcu prodajala Celovčanoma, odvisnikoma od heroina. Ta sta mamila preprodajala najmanj 25 odvisnikom in še drugim odjemalcem.

Četverico so policisti v posebni operaciji zalotili pri predaji mamil v enem od stanovanj v Celovcu. Slovenec in državljan BiH sta skušala pobegniti, a so ju ujeli in pridržali.

Vsem štirim je policija zaplenila več tisoč evrov, mamila, pribor za uživanje drog ter mobilne telefone. Odpeljala jih je v pripor v Celovec, danes pa je še sporočila, da preiskujejo, kdo so bili odjemalci in ali je četverica imela sodelavce.