V domu upokojencev izdeloval mamila

Robert Short je imel v varovanem stanovanju manjši laboratorij za pridobivanje metamfetamina.

Objavljeno
18. junij 2014 12.17
Posodobljeno
18. junij 2014 15.00
USA-CALIFORNIA/METHLAB
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Fresno − Ameriški policisti so med rutinsko kontrolo prometa zasačili 64-letnega Roberta Shorta. Ker je bil možakar na pogojnem izpustu iz zapora zaradi prodaje metamfetamina, so se policisti odločili za podroben pregled. V njegovem vozilu so našli 113 gramov metamfetamina, plastične vrečke za preprodajo in elektronski tehtnici.

Upokojenec ni le preprodajal droge, temveč jo je tudi izdeloval, saj so policisti kasneje v njegovem varovanem stanovanju v domu upokojencev našli celo manjši laboratorij za izdelavo metamfetamina. Pri tem so zaplenili skupno 226 gramov metamfetamina, ki je na ulici vreden 1700 ameriških dolarjev oziroma 1253 evrov.

»Šokirani smo. Nikoli si ne bi mislil, da se tukaj dogaja kaj takega,« je za spletni medij ABC30.com povedal sosed Robin Schramek. Sosedje so sicer še povedali, da se je preprodajalec v varovano stanovanje preselil pred tremi, štirimi meseci, a se ni veliko družil s preostalimi stanovalci. Na njegovih vhodnih vratih pa je visel napis, da ne sprejema obiskov.