V gozdu pri Šebrelju se je ponesrečil delavec

V občini Cerkno se je zgodila delovna nesreča.

Objavljeno
02. oktober 2015 11.25
oba-Požar v Benediktu
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Cerkno − Pri delu v gozdu v bližini naselja Šebrelje v občini Cerkno se je v četrtek popoldne smrtno ponesrečil delavec, so sporočili z republiške uprave za zaščito in reševanje. Nesreča se je zgodila pri sečnji lesa v gozdu, kjer so trije moški opravljali sečnjo bukovih dreves, poškodovanih med žledolomom.

»Po sedanjih ugotovitvah je do nesreče prišlo pri spravilu prežaganega bukovega debla s pomočjo kmetijskega stroja, ko se je deblo skotalilo na 50-letnega moškega, ki je umrl na kraju nesreče,« so sporočili iz novogoriške policijske uprave.

Zdravnik iz Idrija je lahko le še potrdil smrt moškega in odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

V zvezi z nesrečami pri delu v gozdu policisti ponovno opozarjajo, da morajo posamezniki pri ravnanju v gozdu paziti na lastno varnost. Več koristnih napotkih o nevarnostih in ravnanju v gozdu je dosegljivih na spletni strani Gozdarskega inštituta Slovenije oziroma na spletni strani Zavoda za gozdove Slovenije.