V Hotinji vasi domačinoma zasegli konopljo

Pri hišni preiskavi so policisti našli in zasegli tudi tri sadike konoplje, visoke okoli 150 centimetrov.

Objavljeno
19. januar 2014 16.26
reu USA-MARIJUANA/UNIONS
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Rače - Policisti policijske postaje Rače so v soboto med hišno preiskavo pri 66-letniku iz Hotinje vasi, med katero so zasegli naboj za puško in pirotehnične izdelke, odkrili tudi tri sadike konoplje. Še isti dan so možje postave opravili hišno preiskavo tudi pri 50-letniku iz Hotinje vasi in mu zasegli nekaj gramov konoplje. Oba bodo kazensko ovadili.

Policisti, ki so hišno preiskavo pri omenjenem 66-letnemu možakarju opravili na podlagi odredbe mariborskega okrajnega sodišča, so pri preiskavi našli in zasegli en naboj za vojaško puško, kalibra 7,62 mm, za katerega moški ne poseduje orožne listine, ter še 52 kosov pirotehničnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok. Zaradi kršitve določil zakonov o orožju in o eksplozivih in pirotehničnih sredstvih mu bo pristojni prekrškovni organ izdal odločbo o prekršku, so danes sporočili iz mariborske policijske uprave.

Kazenska ovadba

Pri hišni preiskavi pa so policisti našli in zasegli tudi tri sadike konoplje, visoke okoli 150 centimetrov. 66-letnika so pridržali in v povezavi s tem še isti dan v Hotinji vasi opravili še hišno preiskavo pri 50-letnem občanu. Tudi njemu so policisti zasegli nekaj gramov prepovedane droge konoplje.

Oba osumljenca bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu sodišču zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, za kar je zagrožena kazen od enega do desetih let zapora.