V Idrijci našli truplo pogrešane 74-letnice

Varovanko Doma upokojencev Idrija je včeraj iskalo okrog 45 ljudi.

Objavljeno
15. april 2013 17.21
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Nova Gorica - Idrijske policiste so pristojni Doma upokojencev Idrija v soboto zvečer obvestili, da pogrešajo 74-letno oskrbovanko. Policisti PP Idrija, policist vodnik službenega psa, policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica, pa tudi svojci pogrešane so takoj začeli z zbiranjem obvestil in iskanjem pogrešane v Idriji in širši okolici, vendar je do poznih večernih ur niso našli.

Iskalno akcijo so tako nadaljevali naslednji dan, ko so se idrijskim policistom pridružili še gasilci PGD Idrija, PGD Spodnja Idrija, PGD Vojsko, pripadnik GRS iz Tolmina in člani Enote reševalnih psov Slovenije. Ponovno so na območju Idrije in širše okolice pregledali številne pešpoti, okolico Divjega jezera, okolico jezu pri Kobili, gasilci pa so s čolnom pregledali tudi strugo reke Idrijce od Podroteje do jezu.

Pred omenjenim jezom so gasilci ob 9.21 v reki opazili žensko truplo. V postopku identifikacije je bilo potrjeno, da gre za pogrešano 74-letnico, na truplu pa policisti niso našli znakov nasilja.