V kanadski provinci Alberta najhujši pokol v zadnje pol stoletja

Kanado je pretresel množični umor šestih odraslih in dveh otrok. Domnevni storilec je na koncu sodil tudi sebi.

Objavljeno
31. december 2014 12.44
APTOPIX Canada Edmonton Deaths
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Montreal − Kanado je pretresel množični umor šestih odraslih in dveh otrok, ki jih je, kot domneva policija, ubil depresiven moški. Na koncu je sodil tudi sebi, poroča agencija AFP.

Umori so se v ponedeljek zgodili v Edmontonu, glavnem mestu kanadske province Alberta. Kot je pojasnil policijski poveljnik Rod Knecht, je bil množični umor načrtovan in nameren, izveden pa je bil domnevno med družinskim sporom. V ponedeljek zvečer je moški, čigar identitete policija še ni razkrila, v hiši na jugu mesta ustrelil žensko, ki jo je policija po navedbah agencije AP pozneje identificirala kot 37-letno Cindy Duong. Moški se je nato odpravil v družinsko hišo na severu mesta, kjer je ubil še sedem ljudi − tri ženske in dva moška, stare med 25 in 50 let, ter deklico in dečka, oba mlajša od desetih let.

Policija, ki je bila obveščena o družinskem sporu, je v ponedeljek najprej prispela v hišo na jugu mesta in odkrila truplo ženske, šele pozneje pa so se odpravili v rezidenco na severu mesta, kjer so odkrili še sedem trupel. Truplo domnevnega morilca, ki si je menda sodil sam, so zgodaj včeraj našli v vietnamski restavraciji v predmestju Fort Saskatchewan, kakšnih 40 kilometrov od Edmontona. Kot je še sporočila policija, ima osumljenec kazensko kartoteko, ki sega še v leto 1987 − osumljen je bil spolnega napada in nasilja −, poleg tega pa je bil tudi v finančni stiski.

Šef mestne policije Rod Knecht je še dejal, da je bil to tragičen dan za Edmonton in potrdil, da tako hudega pokola niso doživeli vse od leta 1956, ko je nekdanji politik John Clark v kraju Erskine pobil šest ljudi − ženo, sina, tri hčerke in uslužbenca na družinski kmetiji −, na koncu pa sodil še sebi.