Smrt motorista, ki se je udeležil blagoslova

59-letni motorist se je danes smrtno ponesrečil pri Šmartnem pri Litiji.

Objavljeno
28. marec 2016 16.22
Posodobljeno
28. marec 2016 16.22
oba*prometna
Bojan Rajšek
Bojan Rajšek

Šmartno pri Litiji - Danes okoli 14.15 ure se je na regionalni cesti Cerovica - Šmartno pri Litiji v bližini kamnoloma zgodila huda prometna nesreča, v kateri se je smrtno ponesrečil 59-letni motorist M. M. iz Dravograda.

59-letni voznik motornega kolesa znamke BMW se je peljal proti Šmartnemu pri Litiji, za njim pa njegov 63-letni prijatelj J. K. prav tako iz Dravograda.

Ko sta pripeljala iz desnega v ostri levi ovinek in nato v ravnino, je 59-letnik izgubil oblast nad motorjem. Začelo ga je zanašati po vozišču, zaradi česar je trčil v desno varovalno ograjo ob cesti, z motorjem je padel po vozišču ter obležal na vozišču.

63-letnik, ki je vozil za njim, se je umikal v levo, vendar je kljub temu trčil vanj in padel po tleh. Voznik M. M. je umrl na kraju nesreče, 63 letni J. K. pa ni bil huje poškodovan.

Po naših neuradnih informacijah sta se oba motorista udeležila današnjega blagoslova motorjev v Mirni Peči na Dolenjskem. Na območju ljubljanske policijske uprave je to prva letošnja žrtev voznika motorja.