V Mariboru hišne preiskave, neuradno pri Fištravčevemu svetovalcu

Marko Kovačič naj bi s podjetjem Svarog oškodoval nekaj pravnih in fizičnih oseb pri poslovanju z interaktivnimi tablami.

Objavljeno
01. marec 2017 15.16
regent kovačič
N. Č., STA
N. Č., STA

Maribor - Mariborski kriminalisti so danes preiskali stanovanje in druge prostore v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Po neuradnih informacijah Večera so začasno pridržali svetovalca mariborskega župana Marka Kovačiča, ki so ga medtem že izpustili. Na PU Maribor so pridržanje osebe tudi potrdili.

Kot so pojasnili na Policijski upravi (PU) Maribor, so kriminalisti preiskavo opravili po predlogu mariborskega tožilstva zaradi  zaradi dodatnih ugotovitev in zbranih obvestil v obravnavani zadevi.

Zlorabe položaja je po njihovih podatkih osumljena ena odgovorna oseba družbe, ki je zlorabila svoj položaj tako, da se je zato, da bi sebi in svoji družbi pridobila premoženjsko korist, dogovorila s svojim poslovnim partnerjem, da mu bo dobavila blago in v ta namen tudi izstavila ustrezne poslovne listine. To naj bi osumljeni storil kljub temu, da je vedel, da blaga ne bo nikoli dobavil, zaradi česar je nastala velika premoženjska škoda.

Policijske preiskave so po pisanju Večera povezane s časom, ko je Kovačič imel v lasti podjetje Svarog, s katerim naj bi naredil velika dolgove oziroma oškodoval nekaj pravnih in fizičnih oseb pri poslovanju z interaktivnimi tablami. Policisti so sicer zoper sedanjega Fištravčevega svetovalca, ki se ga je oprijelo celo ime »župan v senci« že pred časom kazensko ovadili, a je tožilstvo zahtevalo dopolnitve.Kot so po opravljenih aktivnostih pojasnili na Policijski upravi (PU) Maribor, so kriminalisti hišne preiskave in vse ostale aktivnosti opravili zaradi dodatnih ugotovitev in zbranih obvestil v obravnavani zadevi ter na podlagi usmeritev mariborskega tožilstva.