V Naklem je neznanec menda v avto vabil otroka

Policisti otrokom svetujejo, naj neznancu mirno odgovorijo in hodijo naprej oziroma se od njega oddaljijo, vmes pa pokličejo pomoč.

Objavljeno
21. oktober 2014 12.55
rsi*MNENJA/SOBOTNA
J. S., kronika, STA
J. S., kronika, STA
Kranj − Kranjski policisti preverjajo naznanilo, češ da je neznanec v Naklem pri Kranju v začetku tedna v avtomobil vabil otroka, poroča STA. Na policiji pri tem svetujejo, naj otroci v takšnih primerih neznancu mirno odgovorijo in hodijo naprej ter pokličejo starše, policijo ali prijatelja oziroma se zatečejo na primer v šolo ali trgovino.

Na Policijski upravi Kranj so zapisali, da je v takšnih primerih potreben pravilen odziv otroka, staršev in drugih, ki so seznanjeni s takšnim ravnanjem neznancev. »Otrokom svetujemo, naj neznancu mirno odgovorijo in hodijo naprej oziroma se od njega oddaljijo, vmes pa pokličejo starše, policijo na 113, prijatelja ali pa za pomoč prosijo naključnega mimoidočega,« so zapisali na kranjski policijski upravi.

Dodali so, da se otroci lahko zatečejo na primer v šolo, trgovino, knjižnico, na policijsko postajo oziroma k policistu, trgovki, gasilcu, poštarju ali starejši občanki.

Staršem svetujejo, naj v primeru vabljenja otrok v avtomobile sum najprej prijavijo policiji ter sporočijo čim več podatkov. »Če gre samo za govorice, naj policistom to tudi pojasnijo, ostalo bodo ugotavljali policisti v okviru izvajanja policijskih nalog,« so zapisali na Policijski upravi Kranj.

O tem dogodku danes poročajo tudi Slovenske novice, na policiji pa so zapisali, da razpolagajo s podatkom, da naj bi to storil neznani voznik starejšega zelenega avtomobila, v katerem je bil tudi bel pes. »Niso pa med zbiranjem obvestil potrdili, da je voznik otroku tudi sledil, kot je bilo mogoče razbrati iz opozorila ljudi. Šlo naj bi za dva primera,« so pojasnili.

Zapisali so, da so takoj po prijavi in v naslednjih dneh začeli intenzivno zbirati obvestila in preverjati podatke, vendar  osebe in avtomobila še niso izsledili.