V nekdanji usnjarni gojil konopljo

V Šmartnem pri Litiji so policisti odkrili in zasegli skoraj 300 sadik prepovedane droge ter predmete namenjene za hidroponično gojenje rastlin.

Objavljeno
18. februar 2016 15.11
Bojan Rajšek
Bojan Rajšek
Šmartno pri Litiji - Litijski policisti so opravili hišni preiskavi pri 24-letniku A. K. v Dolu pri Ljubljani in pri 27-letniku v Ljubljani ter pri obema odkrili bogate zaloge prepovedane droge konoplje. Za dolskega občana so odredili pripor, medtem ko se bo Ljubljančan zagovarjal s prostosti.

Pri 27-letniku so na njegovem domu naleteli tudi na posebej prirejen prostor za gojenje konoplje, zato so policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Gojitelj konoplje A. K. pa se s proizvodnjo opojnih substanc ni ukvarjal le doma, temveč je imel v skladiščnih prostorih nekdanjega obrata Industrije usnja Vrhnika v Šmartnem pri Litiji pravo malo plantažo. V posebej prirejenem večjem prostoru za gojenje rastlin so policisti odkrili in zasegli skoraj 300 sadik prepovedane droge ter predmete namenjene za hidroponično gojenje rastlin. Dolskega občana A. K., ki je bil v preteklosti za omenjena kazniva dejanja že obravnavan, so možje v modrem privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.