V Novem mestu v streljanju umrl moški

Že ponoči so novomeški kriminalisti 18-letnemu osumljencu odvzeli prostost in odredili pridržanje.

Objavljeno
30. julij 2016 11.06
san-policija
Pi. K., STA
Pi. K., STA
Novo mesto - V naselju v okolici Novega mesta je v petek zvečer prišlo do streljanja, v katerem je za posledicami  strela umrl 39-letni moški. Že ponoči so novomeški kriminalisti 18-letnemu osumljencu odvzeli prostost in odredili pridržanje, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Novomeške policiste so v petek okoli 23. ure obvestili, da naj bi v naselju v okolici Novega mesta prišlo do spora in streljanja. Dve osebi so prepeljali v novomeško bolnišnico, zaradi poškodb s strelnim orožjem je 39-letni moški v bolnišnici umrl. Drugi, 20-letni moški, pa je hudo poškodovan in se še zdravi v novomeški bolnišnici,

Na kraj je prispelo več policijskih patrulj. Policisti so vzpostavili javni red in mir, zavarovali širše območje in pričeli s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilca.

O dogodku sta bila obveščena tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec, ki sta se udeležila ogleda. Preiskovalna sodnica je za pokojnega odredila sodno obdukcijo.

Policisti in kriminalisti tudi danes nadaljujejo intenzivno preiskavo z ugotavljanjem vseh okoliščin. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.