V parku lev ubil turistko

Ameriška turistka med vožnjo po levjem parku ni zaprla šipe na avtomobilu, kar je bilo usodno.

Objavljeno
02. junij 2015 12.25
STA, Ju. P., kronika
STA, Ju. P., kronika
Johannesburg − V levjem parku severozahodno od Johannesburga v Južni Afriki je v ponedeljek umrla 22-letna ameriška turistka, ki jo je skozi odprto okno avtomobila napadel lev. Kot je sporočilo vodstvo parka, so reševalci na mesto nesreče prispeli precej hitro, a je dekle medtem že umrlo.

Američanka si je park ogledovala s še enim ameriškim turistom in imela pri tem odprto okno avtomobila, čeprav je to prepovedano. Moški je poskušal rešiti dekle, ki je sedelo na sopotnikovem sedežu, in je bil pri tem hudo poškodovan.

Park je sicer priljubljen tako med lokalnim prebivalstvom kot tujci. A že marca je bil v parku v napadu levinje poškodovan avstralski turist, ki se je prav tako vozil z odprtim oknom, dva dni kasneje pa je gepard napadel 13-letnega kolesarja.

Decembra 2013 je v istem parku lev napadel nekdanjega južnoafriškega igralca ragbija Bretta Tuckerja in njegovo družino.

V parku živi več kot 85 levov, med njimi so tudi redki beli levi in številne druge živali, kot so žirafe in noji.

Park na spletni strani obljublja ogled živali povsem od blizu, a obenem obiskovalce opozarjajo, da morajo imeti okna avtomobila zaprta.