V potoku Lokavšček umrl 61-letni moški

Iz struge so ga potegnili mimoidoči in ga skupaj z gasilci oživljali, vendar je zdravnik ob prihodu le potrdil smrt ponesrečenega.

Objavljeno
16. januar 2017 13.55
Ajdovščina - Policijska uprava (PU) Nova Gorica obravnava smrt 61-letnega moškega z območja Občine Ajdovščina, ki je padel v strugo potoka Lokavšček v Ajdovščini. Že pred prihodom policistov so ga iz struge potegnili mimoidoči domačini in ga skupaj z gasilci začeli oživljati, vendar je kljub njihovemu prizadevanju umrl.

Po prvih ugotovitvah policije je moški na hrbet padel v strugo Lokavščka, v kateri je v tem sušnem obdobju nivo vode visok le deset centimetrov, in z glavo udaril ob dno potoka, je za STA povedal tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik.

Kljub oživljanju je zdravnik Zdravstvenega doma Ajdovščina, ki je prišel na kraj dogodka, lahko le potrdil smrt ponesrečenega. Zaradi ugotovitve natančnega vzroka smrti je zato zdravnik odredil sanitarno obdukcijo.

Božnik je povedal še, da je policija izključila tujo krivdo ter bo v zvezi z dogodkom poslala pisno poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.