V požaru doma ostarelih v Črnomlju več poškodovanih

Dva oskrbovanca in dva zaposlena so odpeljali v novomeško bolnišnico. Gasilci so požar pogasili v približno pol ure.

Objavljeno
17. december 2017 17.52
Be. B., STA
Be. B., STA

Črnomelj - Nekaj po 13. uri je zagorelo v Domu starejših občanov v Črnomlju, več ljudi je bilo poškodovanih. Direktorica doma Valerija Lekić Poljšak je za spletno stran 24ur.com povedala, da so dva oskrbovanca in dva zaposlena odpeljali v novomeško bolnišnico. Gasilci so požar uspeli pogasiti v približno pol ure.

Zagorelo je v eni od sob v traktu četrtem nadstropju, kjer prebiva približno 25 oskrbovancev, je povedala direktorica doma. Na kraj požara so prvi prišli policisti, ki so pomagali pri evakuaciji oskrbovancev in zaposlenih, je poročal Radio Slovenija.

Približna ocena škode je 300 tisoč evrov

»Dva oskrbovanca in dva zaposlena so zaradi poškodb odpeljali v novomeško bolnišnico, vendar ni nihče v smrtni nevarnosti. Ostalo osebje in stanovalce so evakuirali. Zdaj so vsi na varnem. O škodi je še prezgodaj govoriti, samo približno jo lahko ocenim na okoli 300.000 evrov,« je še dodala Lekić Poljšakova.

Po podatkih Splošne bolnišnice Novo mesto pri njih s kisikom pomagajo eni oskrbovanki, sicer oboleli za astmo, ki se je nadihala dima, in zaradi enakega vzroka še štirim zaposlenim. Enega huje opečenega oskrbovanca, ki naj bi bil po v življenjski nevarnosti, pa so reševalci odpeljali v ljubljanski klinični center.

Aktivnosti na terenu še potekajo, ogled bo opravila tudi policija. Pri posredovanju so črnomaljskim pomagali tudi novomeški gasilci.