V požaru pri Brežicah pogorela stanovanjska hiša

Hiša je v celoti pogorela, zaradi hitre intervencije pa se ogenj ni razširil na bližnje objekte.

Objavljeno
22. marec 2015 11.29
oba-Požar v Benediktu
Mo. B., Delo.si, STA
Mo. B., Delo.si, STA

Brežice, Črnomelj – V soboto nekaj po 13. uri je v naselju Gornji Lenart v občini Brežice zagorela stanovanjska hiša. Kljub posredovanju gasilcev je starejši leseno-zidan objekt velikosti okoli deset krat deset metrov v celoti pogorel. Zvečer je gorela tudi stanovanjska hiša v Bojancih v občini Črnomelj. Požar je v celoti uničil ostrešje hiše.

Pri požaru v Gornjem Lenartu so posredovali okoliški prostovoljni gasilci, ki so požar omejili in pogasili. Hiša je sicer v celoti pogorela, zaradi hitre intervencije pa se ogenj ni razširil na bližnje objekte, so danes sporočili iz Centra za obveščanje RS.

Nekaj po 21. uri pa je v Bojancih zagorela starejša lesena hiša v velikosti deset krat šest metrov. Gasilci so hišo pogasili, požar pa je v celoti uničil ostrešje. Iz objekta so uspeli rešiti nekaj stanovanjske opreme in oblačil ter objekt pregledali s termokamero. Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Bojanci so do jutranjih ur na objektu izvajali gasilsko stražo. Vzrok in višino škode bodo ocenile strokovne službe.