Požar pri Škalah pogasili

Nedolžen travniški požar postal življenjsko nevaren za gasilce in prebivalce v okolici.

Objavljeno
31. marec 2017 20.53
Šp. B., STA
Šp. B., STA

Velenje - Več kot 150 gasilcem, ki so se ves popoldan ob pomoči helikopterja Slovenske vojske borili s požarom med Škalami pri Velenju in Hrastovcem, je zvečer požar uspelo pogasiti, a v gozdnem delu ponekod še tli. Na požarišču čez noč ostaja požarna straža, je povedal vodja intervencije Boris Brinovšek. V požaru se je hudo poškodoval en gasilec.

Po podatkih Policijske uprave Celje se je v požaru hudo poškodoval 41-letni gasilec iz Šoštanja, na katerega se je podrlo drevo. Poškodovanega gasilca so s policijskim helikopterjem prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor in je po podatkih policije v življenjski nevarnosti.

Iz Uprave RS za zaščito in reševanje požar so sporočili, da so požar gasili gasilci iz društev Škale, Šalek, Pesje, Velenje, Vinska Gora, Bevče, Šoštanj - mesto, Gaberke in poklicni gasilci iz Premogovnika Velenje s skupno več kot 20 vozili.

V požaru se je hudo poškodoval gasilec


V bližini Škal pri Velenju proti Hrastovcu je danes izbruhnil sprva travniški požar, ki se je razširil v gozd. Gasilciem je sprva uspelo zatreti ogenj, vendar se je ta začel prehitro širiti. Gori podrastje in gozd na območju, velikem od dva do tri kvadratne kilometre, ognjene zublje pa dodatno razplamteva veter.

Poleg ponekod težje dostopnega terena so se težave pojavile tudi z dobavo vode, a so pri tem na pomoč priskočili kmetje s traktorji in cisternami, je povedal Brinovšek. V veliko pomoč je bil tudi helikopter Slovenske vojske, ki je vodo za gašenje zajemal iz Škalskega jezera. Helikopter je požarišče zapustil nekaj pred 20. uro.

Stanovanjski objekti v požaru niso bili ogroženi, je še povedal vodja intervencije in poveljnik gasilskega poveljstva Mestne občine Velenje Boris Brinovšek.