V požaru skladišča v Moskvi umrlo 17 ljudi

Po prvih podatkih so bile žrtve migranti, ki so v skladišču delali in tudi živeli.

Objavljeno
27. avgust 2016 16.30
RUSSIA-FIRE-MIGRANT-WORKER
Pi. K., STA
Pi. K., STA

Moskva - V velikem požaru v skladišču tiskarne na severovzhodu Moskve je umrlo 17 ljudi, je danes sporočilo rusko ministrstvo za izredne razmere. Gasilci so v skladišču našli prostor, v katerem je bilo 16 trupel, medtem ko je še ena oseba zaradi posledic požara umrla v bolnišnici. Reševalne in gasilske ekipe so prispele na mesto požara okoli 4. ure po srednjeevropskem času, da bi pogasile ogenj, ki je zajel 200 kvadratnih metrov trinadstropnega skladišča v industrijski coni na severu ruske prestolnice.

»Med gašenjem so gasilci ugotovili, da je požar povsem izoliral en prostor. Gasilci so prebili zid in znotraj našli 16 trupel,« je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass sporočilo ministrstvo.

Po prvih podatkih so bile žrtve migranti, ki so v skladišču delali in tudi živeli. Ilja Denisov z ministrstva za izredne zadeve v Moskvi je povedal, da so bile žrtve iz Kirgizistana, ki so bili v Rusiji zakonito ter delali s podpisanimi pogodbami o delu.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, naj bi po dosedanjih podatkih do požara prišlo zaradi pokvarjene svetilke v prostoru, kjer je bilo veliko gorljivih tekočin in papirnatih izdelkov.

Denisov je še pojasnil, da se je požar do prostora, kjer so gasilci našli 16 trupel, razširil skozi jašek dvigala.

Pristojni organi so iz gorečega skladišča sicer rešili 12 ljudi.

Moskovski župan Sergej Sobjanin je prek Twitterja sporočil, da bodo moskovske oblasti preiskale vzrok požara.