V požaru skladiščnega šotora za okoli 70.000 evrov škode

Policisti vzrok požara, ki je v naselju Markovci zajel montažni skladiščni šotor, še preiskujejo.

Š. J., STA
ned, 10.09.2017, 14:50

Markovci - V požaru, ki je v noči s petka na soboto v naselju Markovci zajel montažni skladiščni šotor, v katerem so bile bale slame in sena ter traktorski stroji in priključki, je po nestrokovni oceni nastalo za okoli 70.000 evrov škode, so danes sporočili iz Policijske uprave (PU) Maribor. Policisti vzrok požara še preiskujejo.

Kriminalisti so pri ogledu kraja požara in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je v soboto okoli 2. ure ponoči zagorelo pod pokritim večjim montažnim skladiščnim šotorom. V njem so bile zložene okrogle bale slame in sena ter traktorski stroji in priključki, ki pa so jih pred ognjem umaknili domači in so delno poškodovani.

Kriminalisti so ugotovili, da je požar nastal v notranjosti pokritega šotora in sicer na sredini, od koder se je enakomerno razširil na vse strani po balah in v nadaljevanju na cerado, ki se je zaradi visoke temperature pričela taliti in padati na slamo in seno. Po nestrokovni oceni je 27-letni lastnik oškodovan za okoli 70.000 evrov, navajajo na PU Maribor.

Povezane novice

Na območju Ptuja požara z veliko gmotno škodo
9. september ob 12:12
V obeh požarih, ki so ju gasilci pogasili, naj bi skupaj nastala gmotna škoda v višini 200.000 evrov.
Prijavi sovražni govor