V Prešernovo gledališče vlomil star znanec policije

Kranjski kriminalisti so odkrili vlomilca, ki je v začetku aprila iz Prešernovega gledališča odnesel 750 evrov.

Objavljeno
20. maj 2013 14.52
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Kranj - Kranjski kriminalisti so odkrili vlomilca, ki je v začetku aprila iz Prešernovega gledališča Kranj odnesel 750 evrov in povzročil za 3200 evrov materialne škode. Ugotovili so, da je storilec Tržičan, ki je v preteklosti storil že vrsto drugih kaznivih dejanj. Pri vlomu v gledališče pa je imel tudi pomočnika.

Vlomilca sta v gledališko stavbo prišla skozi okno, nato pa sta vlomila vrata na balkon gledališke dvorane in vrata vseh pisarn ter se lotila tudi blagajne. Odnesla sta 750 evrov gotovine in povzročila še za okoli 3200 evrov materialne škode, so danes sporočili s Prešernovega gledališča Kranj, kje so se s posledicami vloma morali soočiti tik pred zaključkom 43. Tedna slovenske drame.

Kranjsko gledališče je bilo že drugič tarča vloma, kriminalistom pa so pri preiskavi kaznivega dejanja pomagali posnetki varnostnih kamer. Glede na vse sledi so ugotovili, da je bil tokratni vlomilec stari znanec policije, ki je v preteklosti zagrešil že več kaznivih dejanj.

Zaposleni v gledališču so si ob odkritju storilca oddahnili. »V teh časih, ko je zaupanje v delo policistov zelo omajano, je to dokaz, da se pri svojem delu izjemno trudijo, ne glede na to ali gre za kriminalno dejanje velikega ali majhnega obsega,« je poudarila direktorica gledališča Mirjam Drnovšček.