V primeru koroške deklice še ena obtožnica

Tožilstvo predsednici društva Ostržek Boži Plut očita, da je imela otroka zaklenjenega, mu ni dovolila ven in podobno.

Objavljeno
10. april 2014 11.49
Ba. P., Delo.si; STA
Ba. P., Delo.si; STA
Slovenj Gradec - Slovenjgraško tožilstvo je v torek vročilo še eno obtožnico v primeru koroške deklice, tokrat predsednici društva Ostržek Boži Plut, pri kateri je deklica bivala prvo obdobje po izginotju. Tožilka Branka Čas je po besedah Plutove ovadbo proti njej enkrat zavrgla, zdaj pa je vložila obtožnico, poročanje današnjega Večera povzema STA.

Plutova je za časnik povedala, da nikoli ni skrivala, da je deklica pri njej. Sodelovanja pri odvzemu mladoletne osebe pa, kot pravi, ne bo priznala. Da je deklica pri njej, so vedeli tako v Centru za otroke in mladostnike v Ljubljani kot tudi policisti, je dejala in dodala, da ne ugrablja otrok, ampak jim pomaga. Poleg svojih ima namreč veliko posvojenih otrok in otrok, ki so pri njej v reji. Zatrdila je, da bo novinarjem povedala vse, kar ji je povedala deklica.

V obtožnici ji tožilstvo očita, da je imela otroka zaklenjenega, mu ni dovolila ven in podobno. Plutova zagotavlja, da je bila deklice polna vsa vas, na lokaciji nekoliko zunaj Ljubljane. Kot dodaja, sicer deklice ni nihče klical po imenu.

Kazni zaradi odvzema mladoletne osebe že prestajajo dekličin oče, ki je v zaporu, babica po očetovi strani in vodja svetovalnice Akcija! Matic Munc, ki sta v hišnem zaporu, ter njegova žena Jerneja, ki opravlja družbenokoristno delo. Krivde sodelovanja ni priznala Munčeva sodelavka Natalija Markač.