V prometni nesreči na primorski avtocesti umrl voznik tovornjaka

Zaradi odstranjevanja posledic gorečega tovornega vozila med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani zaprt vozni pas.

Objavljeno
22. avgust 2016 13.08
Posodobljeno
22. avgust 2016 13.08
lvu*AVTOCESTA
Delo.si
Delo.si

Ljubljana − Na avtocesti med Logatcem in Vrhniko v smeri Ljubljane se je opoldne zgodila huda prometna nesreča, ki je terjala eno smrtno žrtev - voznika tovornjaka.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da naj bi voznik tovornjaka zaradi neprilagojene hitrosti trčil v cisterno, ki je stala na odstavnem pasu zaradi počene pnevmatike.

Za zdaj še neznani voznik tovornega vozila je s pripetim priklopnikom vozil po avtocesti od Logatca proti Vrhniki po voznem pasu, so sporočili s policije. 47-letni slovenski državljan pa je s cisterno zaradi okvare pnevmatike stal - označen - na odstavnem pasu avtoceste, ko je do njega pripeljal omenjeni neznani voznik.

Ta pa ni vozil po sredini označenega prometnega pasu, ampak delno po odstavnem pasu, pri čemer je s prednjim desnim delom vozila trčil v zadnji levi vogal cisterne. Po trčenju je vozilo drselo po celotni bočni strani cisterne, nato pa čez desni rob vozišča po travnatem useku v približno 10 metrov globok prepad, kjer je vozilo zagorelo in zgorelo v celoti.

V nesreči je voznik tovornega vozila umrl. Policisti nadaljujejo s preiskavo ter ugotavljanjem identitete neznanega voznika. Nastalo pa je za približno 200.000 evrov škode.

Odstranjevanje posledic nesreče še vedno poteka.

Zaradi odstranjevanja posledic gorečega tovornega vozila sta bila zaprta oba pasova, zdaj je zaprt le še vozni pas. Obvoz je po vzporedni regionalni cesti. Kot pa so sporočili s prometnoinformacijskega centra je med Uncem in Vrhniko še vedno daljši zastoj. Policija zato voznike opozarja na previdno in strpno vožnjo.

Voznikom osebnih vozil priporočajo obvoz po regionalni cesti Unec-Cerknica-Rakitna-Podpeč.