V prometni nesreči pri počivališču Polskava umrla ena oseba

Med počivališčem Polskava in Slovensko Bistrico - sever proti Ljubljani je promet močno oviran.

Objavljeno
25. junij 2016 11.39
PROMETNA NESREČA S SMRTNIM IZIDOM
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Slovenska Bistrica - Na štajerski avtocesti sta ob 5.29 pri počivališču Polskava v smeri Ljubljane trčila tovorno in osebno vozilo. Pri tem je 55-letna sopotnica v osebnem avtomobilu iz Italije umrla, voznica pa se je poškodovala in so jo reševalci odpeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor.

Nesreča se je zgodila, ko je 37-letna voznica osebnega avtomobila iz Romunije s sprednjim desnim delom vozila trčila v zadnji levi del polpriklopnega vozila, ki ga je vozil 48-letni Romun. Osebni avto je začelo zanašati, med obračanjem pa je z desno bočno stranjo trčil v kovinsko zaščitno ograjo, ki fizično ločuje vozišči avtoceste.

Zoper povzročiteljico nesreče bo policija podala kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma, da je storila kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, za katero se sme storilca kaznovati z zaporom do osem let.

Promet je bil proti Ljubljani več ur močno oviran in je potekal čez počivališče Polskava, po nestrokovni oceni pa je v nesreči nastalo za okoli 12.500 evrov škode.