V prometni nesreči umrl 65-letni pešec

Nesreča se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti voznice osebnega avtomobila.

Objavljeno
04. februar 2013 08.07
zabkar*smrtna KR
M. Č., Delo.si/STA
M. Č., Delo.si/STA
Ljubljana - Ponoči ob 20.30 je v Gostečah pri Škofji loki umrl 65-letni domačin. Vanj je po podatkih Generalne policijske uprave. trčila 37-letna voznica osebnega vozila iz Vaš pri Medvodah.

Vozila je od Drage proti Gostečam, a je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v pešca, ki je hodil po cesti v smeri njene vožnje in pri tem ni uporabljal odsevnih teles. V nesreči tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl.

Sicer pa so policisti v noči na ponedeljek obravnavali 15 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, dve pa sta bili poškodovani lažje, povzema STA. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 26 kršitev javnega reda in miru ter 20 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti enajstkrat posredovali na javnih krajih in petnajstkrat v zasebnih prostorih, pridržali so enega kršiteljev. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo devet vlomov, pet tatvin, po dve dejanji nasilja v družini in ponarejanja listin ter po eno kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe in poškodovanja tuje stvari.